Prima pagina | Autentificare | Despre noi | Contactati-ne
Sanatatea ta ! Este singurul lucru care conteaza!
Puteti urmari la TV cursa pentru Fondurile Europene sau puteti fi CEL care obtine finantarea. CLIK AICI
 
Acasa >> Natura Vindeca >> NU EXISTA BOLI INCURABILE >> Cum sa devenim mai Fericiti


Cum sa devenim mai Fericiti

 

CUM Sà DEVENIM MAI FERICI┼óI

 

William James, tat─âl psiholoagei moderne americane, afirma c─â, cea mai mare descoperire a secolului în acest domeniu nu a fost f─âcut─â înc─â. Îndr─âznim s─â spunem c─â se referea la descoperirea puterii infinite a subcon┼čtientului, dinamizat printr-o credin┼ú─â ferm─â în posibilit─â┼úile lui. Fiecare om este posesorul acestei comori, cu ajutorul c─âreia, poate învinge orice fel de piedic─â. Devenind con┼čtien┼úi de ea, putem birui propriile noastre sl─âbiciuni ┼či îndoieli, dobîndind astfel adev─ârata fericire în via┼ú─â.

Orice om este fericit în anumite momente ale existen┼úei sale: cînd se na┼čte un copil, cînd se c─âs─âtore┼čte sau reu┼če┼čte la facultate, etc. Putem face o list─â interminabil─â de evenimente, care ne fac ferici┼úi. Dar acestea nu sunt decît bucurii trec─âtoare, care vin din exterior ┼či nu au nici o leg─âtur─â cu adev─ârata bucurie interioar─â.

În Biblie este scris c─â cine are credin┼ú─â în Cel Etern, acela este fericit. Încredin┼úa┼úi toate gîndurile ┼či ac┼úiunile lui Dumnezeu ┼či ruga┼úi-l s─â v─â ghideze, s─â v─â inspire; ve┼úi deveni astfel cu mult mai echilibra┼úi, senini ┼či relaxa┼úi în via┼úa de zi cu zi. Urm─âri┼úi s─â fi┼úi un focar de bun─âvoin┼ú─â ┼či iubire, construindu-v─â astfel adev─ârata fericire interioar─â, etern─â ┼či inalterabil─â.

 

Alege┼úi întotdeauna fericirea

 

Fericirea este o stare de spirit foarte elevat─â. Sunte┼úi liberi s─â fi┼úi ferici┼úi, oricînd dori┼úi. Pare extraordinar de simplu ┼či a┼ča ┼či este. Dar oamenii e┼čueaz─â, de obicei, în încercarea de a fi ferici┼úi, pentru c─â nu în┼úeleg ceea ce este simplu ┼či u┼čor; ei au nevoie mereu de re┼úete complicate. Cele mai mari adev─âruri ale vie┼úii sunt simple, creatoare ┼či dinamice. Numai ele ne pun în rezonan┼ú─â cu starea de bine, cu starea de armonie universal─â. Sf. Pavel relateaz─â în cuvinte inspirate modalitatea de a ne pune în leg─âtur─â cu energiile elevate ce confer─â for┼ú─â interioar─â ┼či bucurie: “cîte sunt adev─ârate, cîte sunt de cinste, cîte sunt drepte, cîte sunt curate, cîte sunt vrednice de iubit, cîte sunt cu nume bun, orice virtute ┼či orice laud─â, la acestea s─â v─â fie gîndul”. (Filipeni, 4: 8)

Chiar din acest moment, alege┼úi s─â fi┼úi ferici┼úi. Iat─â cum trebuie s─â proceda┼úi: diminea┼úa, imediat ce deschide┼úi ochii, spune┼úi-v─â: “M─â încredin┼úez armoniei divine ┼či o chem s─â vin─â în sufletul meu. Începe o zi nou─â ┼či minunat─â pentru mine. Nici o zi nu a fost atît de frumoas─â ca cea de ast─âzi. Divinul m─â ghideaz─â în tot ceea ce fac ┼či orice ac┼úiune îmi va fi încununat─â de succes. Sunt un veritabil focar de iubire ┼či pace. Dac─â în timpul zilei voi uita aceste gînduri luminoase, trebuie s─â mi le amintesc imediat, s─â fiu mereu orientat c─âtre ceea ce este sublim ┼či bun. În virtutea legii imuabile a rezonan┼úei voi fi întîmpinat doar cu gînduri curate ┼či binevoitoare. Orice ac┼úiune va fi încununat─â de succes. Voi fi fericit─â întreaga zi.”.

Începe┼úi în acest fel fiecare zi, alegînd rezonan┼úa cu ceea ce este profund benefic. Nu numai c─â ve┼úi deveni mai ferici┼úi, dar ve┼úi radia aceast─â fericire c─âtre toate fiin┼úele din jur.

 

Obi┼čnuin┼úa de a fi fericit

 

Cu mul┼úi ani în urm─â, am petrecut o s─âpt─âmîn─â la o ferm─â din Irlanda. Fermierul era un b─ârbat plin de umor, cînta sau fluiera mereu. Cînd l-am întrebat care este secretul fericirii sale, mi-a r─âspuns: “Pur ┼či simplu m-am obi┼čnuit s─â fiu fericit. În fiecare diminea┼ú─â, cînd m─â trezesc ┼či în fiecare sear─â, înainte de a adormi, îmi binecuvîntez familia, grînele, animalele din jurul casei ┼či îi mul┼úumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce-mi d─âruie┼čte.” Fermierul avea acest obicei de 40 de ani. Gîndurile pe care le între┼úinem cu perseveren┼ú─â p─âtrund în subcon┼čtient ┼či devin adev─ârate obiceiuri. Omul acela descoperise c─â ┼či fericirea poate fi o obi┼čnuin┼ú─â ┼či o stare fireasc─â.

 

Trebuie s─â dorim fericirea

 

Este foarte important s─â dorim un lucru pentru a-l ob┼úine. Fericirea trebuie dorit─â, chemat─â. Exist─â oameni care au fost atît de mult timp deprima┼úi ┼či tri┼čti, încît dac─â ar primi o veste bun─â, ar proceda precum femeia care mi-a spus odat─â: “Nu-i bine s─â fim prea ferici┼úi”. Ei sunt atît de obi┼čnui┼úi cu ideea de nefericire, încît nu mai în┼úeleg deloc ┼či nu mai concep fericirea. Doresc s─â se scufunde tot în triste┼úe, aceasta p─ârîndu-li-se perfect normal─â.

Am cunoscut în Anglia o doamn─â, care era de mul┼úi ani bolnav─â de reumatism. Se v─âita mereu: “Ast─âzi m─â chinuie reumatismul. Nu pot nici s─â ies din cas─â. M─â doare foarte tare genunchiul”. To┼úi aveau grij─â de ea: fiica, fiul, vecinii. În realitate, ea dorea s─â fie bonav─â. Se bucura de propria ei suferin┼ú─â, nu dorea, cu adev─ârat, s─â fie fericit─â. I-am sugerat un trata-ment mental, i-am scris versete din Biblie, sf─âtuind-o s─â-┼či abat─â aten┼úia de la boal─â, s─â cread─â în puterea vindec─âtoare a Naturii. Nimic nu o mai interesa. Cred c─â multe persoane între┼úin rezonan┼úa cu gîndurile morbide, tr─âind triste┼úea ┼či deprimarea cu un anumit gen de voluptate, care, în timp, se asociaz─â unui adev─ârat masochism psihic.

Iat─â cîteva exemple de gînduri negative, care men┼úin aceast─â stare deplorabil─â: “Ast─âzi este o zi proast─â, totul îmi merge pe dos.”, “Toat─â lumea este împotriva mea.”, “Nu voi reu┼či.”, “Sunt mereu în întîrziere”, “Nu am timp nici s─â r─âsuflu”, “Poate altul, nu eu.”. Dac─â, de diminea┼ú─â, ve┼úi gîndi astfel, ave┼úi toate ┼čansele ca previziunile voastre sumbre s─â se îndeplineasc─â în acea zi. Chiar dac─â aparen┼úele sunt altele, ave┼úi încredere în reu┼čit─â, c─âci nimic nu poate dura la nesfîr┼čit. Cunosc o persoan─â c─âreia nu-i mergeau afacerile ┼či a dat faliment. Iat─â îns─â ce spunea ea: “Am f─âcut atîtea gre┼čeli, dar am înv─â┼úat ceva din ele. O voi lua de la cap─ât ┼či voi avea un succes uria┼č“. Acesta este un exemplu de gîndire constructiv─â. Dac─â avem necazuri, înseamn─â c─â ceva nu este corect în modul nostru de a gîndi. Trebuie s─â elimin─âm f─âr─â întîrziere cauza (mentalizarea negativ─â), înlocuind-o cu gînduri optimiste.

Oamenii cei mai ferici┼úi sunt cei care sunt înv─â┼úa┼úi s─â dea mereu ce au mai bun. Oamenii cei mai buni nu sunt obligatoriu ┼či cei mai ferici┼úi, dar oamenii ferici┼úi sunt sigur cei mai buni în arta de a tr─âi. Tot ce avem mai înalt, mai elevat ┼či mai bun în noi este de sorginte Divin─â. Fi┼úi mereu expresia Iubirii, a Luminii, a Adev─ârului ┼či a Frumuse┼úii lui Dumnezeu; v─â ve┼úi afla atunci printre cei mai ferici┼úi oameni din lume.

Epictet, filozoful grec, spunea: “Nu exist─â decît o modalitate de a atinge fericirea ┼či pacea l─âuntric─â: de diminea┼ú─â, cînd te treze┼čti, tot timpul zilei ┼či pîn─â seara, cînd adormi, orienteaz─â-┼úi toate gîndurile, pune┼úi toate speran┼úele în Dumnezeu ┼či nici un lucru exterior s─â nu te mai tulbure.”.

 

Pa┼či c─âtre fericire

 

1. William James afirm─â c─â, cea mai mare descoperire a secolului a fost revelarea puterii nesfîr┼čite a subcon┼čtientului, dinamizat de credin┼ú─â.

2. În fiecare dintre noi s─âl─â┼čluie┼čte o for┼ú─â imens─â. Dac─â ve┼úi dobîndi o încredere deplin─â în ea, toate visurile vor deveni realitate, chiar ┼či acela de a fi fericit.

3. Cu ajutorul acestei for┼úe latente, ve┼úi transforma r─âul în bine, v─â ve┼úi împlini aspira┼úiile. Aceasta este afirma┼úia cuvintelor biblice: “Cine are încredere în Etern (legile subcon┼čtientului), acela este fericit.”.

4. Alege┼úi întotdeauna fericirea. Ea poate deveni o obi┼čnuin┼ú─â, dac─â o între┼úine┼úi cu perseveren┼ú─â.

5. Diminea┼úa, cînd deschide┼úi ochii, spune┼úi: “Ast─âzi aleg fericirea; începînd de acum voi avea succes. Doresc ca toate ac┼úiunile mele s─â fie bune. D─âruiesc dragoste ┼či bun─âvoin┼ú─â tuturor fiin┼úelor. Sufletul meu se umple de pace”. Concentra┼úi-v─â plini de iubire asupra acestor gînduri.

6. Fi┼úi recunosc─âtori pentru toate binecuvînt─ârile care v─â sunt d─âruite. Ruga┼úi-v─â pentru fericirea, pacea ┼či prosperitatea tuturor fiin┼úelor acestei lumi.

7. Trebuie s─â dori┼úi cu sinceritate s─â fi┼úi ferici┼úi, c─âci nimic nu este ob┼úinut f─âr─â o aspira┼úie intens─â. Imagina┼úia controlat─â ┼či încrederea v─â sunt ajutoare nepre┼úuite. Imagina┼úi-v─â cum ar fi dac─â dorin┼úa v-ar fi îndeplinit─â ┼či tr─âi┼úi plenar aceast─â stare. Chema┼úi prin rezonan┼ú─â starea pe care o invoca┼úi.

8. Gîndurile sumbre, pline de neîncredere, de griji, mînia ┼či ura v─â vor aduce în timp numai suferin┼ú─â, nefericire ┼či deprimare. Aminti┼úi-v─â c─â întreaga manifestare are o anumit─â baz─â mental─â; ceea ce gîndi┼úi se va împlini mai devreme sau mai tîrziu.

9. Nici cu toate bog─â┼úiile din lume nu se poate cump─âra fericirea. Unii milionari sunt ferici┼úi, al┼úii sufer─â de depresiuni cronice. Unii s─âraci sunt ferici┼úi, al┼úii sunt mereu tri┼čti. Unele cupluri sunt reu┼čite, altele nu. Fericirea nu depinde de situa┼úia social─â sau material─â, ci de atitudinea interioar─â, de starea l─âuntric─â.

10. Bucuria interioar─â este rodul min┼úii perfect calme. Umple┼úi-v─â mintea cu gînduri echilibrate ┼či senine; nimic nu va fi atunci imposibil.

11. Ceea ce este în afar─â nu trebuie s─â v─â perturbeze fericirea. Gîndi┼úi-v─â c─â întîmpl─ârile nu sunt cauze, ci efecte ale st─ârii mentale în care v─â complace┼úi. Raporta┼úi-v─â mereu la Principiul Creator, perfect ┼či plin de o beatitudine nesfîr┼čit─â, care se afl─â în toate fiin┼úele.

12. Omul cel mai fericit este cel care d─âruie┼čte mereu tot ce are mai bun ┼či mai elevat în el însu┼či. Dumnezeu reprezint─â aspectul cel mai bun, mai subtil ┼či mai elevat din noi, c─âci Împ─âr─â┼úia Lui este în chiar inima noastr─â.

 

 

 

 
Cautare :
  Servicii internet in domeniul medical
Consultanta, website-uri de prezentare, aplicatii pentru conferinte, atlas medical, publicatii, educatie medicala la distanta