Prima pagina | Autentificare | Despre noi | Contactati-ne
Distribuitor TERMOIZOLATII si HIDROIZOLATII
Izolatii cu spuma poliuretanica rigida si amenajari interioare si exterioare
Puteti urmari la TV cursa pentru Fondurile Europene sau puteti fi CEL care obtine finantarea. CLIK AICI
Acasa >> Natura Vindeca >> ACIDOZA-Alcalinizeaza-te sau MORI >> Cauzele Acidozei si Tratamentul Natural


Cauzele Acidozei si Tratamentul Natural


Cauzele Acidozei si Tratamentul Natural
traducere de pe www.ionizers.org

 

Cauzele acidozei ┼či Tratamentul Natural
Echilibrul Acid/Alcalin  
 
Hiperaciditatea, care poate deveni o stare periculoas─â ce sl─âbe┼čte toate sistemele organismului, este foarte des întâlnit─â în ziua de azi. Aceasta creaz─â un mediu intern propice bolilor, spre deosebire de un mediu cu pH echilibrat care permite func┼úionarea normal─â a corpului, necesar─â pentru ca organismul s─â reziste în fa┼úa bolilor. Un corp s─ân─âtos p─âstreaz─â rezerve alcaline corespunz─âtoare pentru a face fa┼ú─â solicit─ârilor de urgen┼ú─â. Când acizii în exces (acidoza)trebuie s─â fie neutraliza┼úi, rezervele noastre alcaline sunt epuizate, l─âsând corpul într-o stare de sl─âbiciune.  
 
În fiecare zi, ducem propriul r─âzboi cu mucegaiurile, fermen┼úii, bacteriile, virusurile ┼či ciupercile. Prin folosirea antibioticelor ca prim─â linie de ap─ârare, am încurajat de fapt dezvoltarea unor microbi ┼či bacterii mai puternice, mortale. În acest r─âzboi sistemul nostru imunitar devine tot mai slab ┼či mai suprasolicitat. Louis Pasteur a formulat teoria germenilor care produc boli ┼či care stipuleaz─â c─â germenii laten┼úi sunt cei care cauzeaz─â bolile. Re┼úine┼úi ultimele cuvinte ale doctorului Pasteur: „Germenul nu înseamn─â nimic, terenul interior este totul”.  
 
Conceptul conform c─âruia dezechilibru acid-alcalin reprezint─â cauza bolilor nu este nou. În anul 1933, un medic din New York, William Howard Hay, a publicat o carte inovatoare, O Nou─â Er─â a S─ân─ât─â┼úii (A New Health Era), în care sus┼úine s─â toate bolile sunt provocate de auto-intoxicarea (sau „auto-otr─âvirea”) cauzat─â de acidoza din corp. 
 
Acum ne îndep─ârt─âm de s─ân─âtate exact în m─âsura în care am permis alcalilor no┼čtri s─â fie disipa┼úi prin introducerea în cantit─â┼úi prea mari de alimente generatoare de acizi... Poate p─ârea ciudat c─â toate bolile sunt acela┼či lucru, în ciuda diverselor lor forme de manifestare, dar este foarte adev─ârat.
William Howard Hay, M.D.  
 
Mai recent, în cartea sa remarcabil─â Alcalinizeaz─â-te sau Mori (Alkalize or Die), Dr. Theodore A. Baroody spune, în esen┼ú─â, acela┼či lucru:
Nenum─âratele denumiri ale bolilor nu conteaz─â cu adev─ârat. Ceea ce este important, este c─â toate au aceea┼či r─âd─âcin─â...prea multe de┼čeuri acide în ┼úesuturile corpului! Theodore A. Baroody, N.D., D.C., Ph.D.  
 
┼×tiin┼úa modern─â a ar─âtat c─â motivul îmb─âtrânirii poate fi mult mai simplu decât se credea ini┼úial.
Circa 99% dintre componentele alimentelor pe care le consum─âm zilnic sunt compuse din carbon, nitrogen, hidrogen ┼či oxigen, numai 1% fiind minerale. 
 
De┼čeurile produse de alimente sunt foarte acide, iar acidoza este una dintre principalele cauze ale procesului de îmb─âtrânire ┼či a diferitelor boli. De┼čeurile acide sunt excretate din corpul uman sub form─â de urin─â sau transpira┼úie. Îns─â de┼čeurile care nu sunt excretate vor continua s─â circule în corp prin sânge. Treptat, aceste de┼čeuri acide se vor acumula undeva în capilarele noastre, ┼či, ulterior, le vor bloca. De asemenea, ca urmare a acestui fapt, celulele corpului uman vor fi private de oxigen ┼či de nutrien┼úii esen┼úiali, astfel încât aceste celule devin inactive în reproducere. Aceste este motivul principal pentru care oamenii îmb─âtrânesc. Mai mult, odat─â cu blocarea capilarelor, func┼úionarea fiec─ârui organ din corp care acumuleaz─â de┼čeuri acide va începe s─â se deterioreze, provocând afec┼úiuni grave pe termen lung. 
 
Când începe acumularea de┼čeurilor acide care contribuie la îmb─âtrânire?
Oamenii de ┼čtiin┼ú─â spun c─â îmb─âtrânirea începe când copilul este în┼ú─ârcat. Un copil nen─âscut se hr─âne┼čte cu nutrien┼úi prelua┼úi de la mama sa, în timp ce se afl─â în uter, iar corpul copilului devine alcalin, datorit─â consumului de minerale alcaline. 
 
În mod natural, acest lucru este generat de eliberarea de minerale alcaline de c─âtre mam─â. Aceast─â eliberare de minerale alcaline în timpul sarcinii sl─âbe┼čte temporar corpul mamei, provocând pierderea poftei de mâncare etc. Copilul va r─âmâne alcalin în timpul al─âpt─ârii, îns─â va începe s─â î┼či reduc─â alcalinitatea dup─â ce începe s─â m─ânânce cereale. 
 
Dac─â  îmb─âtrânirea este provocat─â de acidoz─â, atunci solu┼úia pentru o via┼ú─â mai lung─â este eliminarea de┼čeurilor acide. Astfel r─âspunsul poate fi, neutralizarea meselor acide ┼či apa alcalin─â. Mul┼úi medici recomand─â o diet─â vegetarian─â sau s─ârac─â în carne, întrucât mineralele alcaline ┼či legumele ajut─â la neutralizarea de┼čeurilor acide. Cum legumele con┼úin o cantitate mic─â de minerale alcaline, înseamn─â c─â, pentru a neutraliza aceste de┼čeuri din corp, trebuie s─â consum─âm o cantitate mare de legume. 
 
Tr─âim ┼či murim la nivel celular. Miliardele de celule care compun corpul nostru sunt u┼čor alcaline, ┼či, pentru a func┼úiona ┼či pentru a r─âmâne s─ân─âtoase ┼či vii, ele trebuie s─â-┼či men┼úin─â alcalinitatea. Îns─â, activitatea lor celular─â creeaz─â acid, iar acest acid d─â energie celulei ┼či o face s─â func┼úioneze. Pe m─âsur─â ce fiecare celul─â î┼či execut─â sarcina sa de respira┼úie, aceasta secret─â de┼čeuri metabolice, iar aceste produse finale ale metabolismului celular sunt, prin natura lor, acide. De┼či aceste de┼čeuri sunt folosite pentru energie ┼či func┼úionare, ele nu trebuie s─â fie l─âsate s─â se acumuleze. Un exemplu al acestui lucru este, adesea, acidul lactic dureros, care se creeaz─â în timpul exerci┼úiilor. Corpul va depune eforturi mari s─â neutralizeze ┼či s─â detoxifice ace┼čti acizi înainte ca ace┼čtia s─â ac┼úioneze ca otr─âvuri în interiorul ┼či în jurul celulei, modificând în final mediul celulei. Majoritatea oamenilor ┼či a medicilor consider─â c─â sistemul imunitar este prima linie de ap─ârare a organismului, dar nu este adev─ârat. Este foarte important, dar este mai mult un serviciu de cur─â┼úare foarte sofisticat. Îns─â, ca prima ┼či cea mai important─â linie de ap─ârare împotriva afec┼úiunilor ┼či bolilor, trebuie s─â analiz─âm cât de important este un pH echilibrat în men┼úinerea s─ân─ât─âtii ┼či vitalit─â┼úii. 
 
Apa alcalin─â  de b─âut este un mod u┼čor ┼či eficient de a ajuta la neutralizarea unui organism acid.
Apa, originea vie┼úii, con┼úine 2 p─âr┼úi hidrogen ┼či o parte oxigen. Apa alcalin─â este apa ce con┼úine o cantitate mare de oxigen fa┼ú─â de hidrogen. Bând ap─â alcalin─â, sporim aportul de oxigen, în compara┼úie cu apa simpl─â. Avantajul apei alcaline este c─â, în timpul absorb┼úiei sale de c─âtre corp, ajut─â la neutralizarea de┼čeurilor acide, f─âcându-le mai solubile în vasele de sânge. Astfel, de┼čeurile acide vor fi eliminate cu u┼čurin┼ú─â din corp, sub forma de urin─â sau transpira┼úie. 
 
Dac─â  ne-am întreba ce ne ucide, r─âspunsul poate fi ACIDOZA. S-a demonstrat c─â un organism acid, anaerob (c─âruia îi lipse┼čte oxigenul) încurajeaz─â cre┼čterea ciupercilor, mucegaiurilor, bacteriilor ┼či virusurilor. S─â analiz─âm un exemplu. Dac─â am sigila u┼ča frigiderului nostru ┼či l-am scoate din priz─â, ┼či apoi l-am redeschide în dou─â s─âpt─âmâni, ce am g─âsi? Mucegai, bacterii ┼či microbi microscopici care cresc ┼či se înmul┼úesc. De unde au ap─ârut? Nu s-au putut strecura în─âuntru – re┼úine┼úi c─â u┼ča era sigilat─â. R─âspunsul este . . . c─â au fost întotdeauna acolo. 
 
Pur ┼či simplu, mediul s-a modificat, devenind mai propice ┼či s─ân─âtos pentru aceste „creaturi”. Acest lucru poate fi asem─ânat cu o modificare a terenului nostru biologic dintr-unul s─ân─âtos, oxigenat, alcalin, într-unul nes─ân─âtos, anaerob, acid. Ceea ce este s─ân─âtos pentru noi e nes─ân─âtos pentru atacatorii organismului, iar ceea ce e s─ân─âtos pentru ei este nes─ân─âtos pentru corpul nostru. 
 
În┼úelegerea pH-lui
pH-ul (poten┼úialul de hidrogen) reprezint─â unitatea de m─âsur─â a acidita┼úii sau alcalinit─â┼úii dintr-o solu┼úie. Se m─âsor─â pe o scar─â de la 0 la 14 - cu cât este mai sc─âzut pH-ul cu atât este solu┼úia mai acid─â si vice–versa, adic─â cu cât este mai mare nivelul pH-ului cu atât este solu┼úia mai alcalin─â (sau mai bazic─â). Atunci când o solu┼úie nu este nici acid─â, nici alcalin─â inseamn─â c─â pH-ul s─âu este 7, adic─â este neutru. Apa este compusul cel mai abundent din corpul uman, cuprinzând 70% din corp. În corp exist─â un raport acid – alcalin (sau acid – bazic) numit pH care reprezint─â echilibrul dintre ionii înc─ârca┼úi pozitiv (care formeaz─â acidul) ┼či ionii înc─ârca┼úi negativ (care formez─â alcalinul). Corpul se lupt─â neîncetat s─â echilibreze valoarea pH-ului. Atunci când echilibrul este compromis pot s─â apar─â o mul┼úime de probleme. Este foarte important s─â în┼úelegem c─â nu vorbim doar de aciditatea stomacului sau de pH-ul din stomac. Vorbim, de asemenea, despre pH-ul fluidelor ┼či de cel al ┼úesuturilor din corpul uman, iar asta este o chestiune total diferit─â. 
 
 
Testaţi-vă aciditatea sau alcalinitatea corpului cu benzile de măsurare a pH-ului
Se recomand─â  testarea nivelurilor dumneavoastr─â de pH, pentru a stabili dac─â acesta necesit─â aten┼úie imediat─â. Folosind benzile de testare a pH-ului, v─â pute┼úi stabili pH-ul rapid ┼či u┼čor chiar acas─â. Trebuie descoperite multe aspecte, pentru ca rezultatul test─ârii pH-ului s─â aib─â sens. În locul unor instruc┼úiuni simpliste date aici, se recomand─â c─âutarea on-line sau cump─ârarea unei c─âr┼úi despre acest subiect din magazinul nostru on-line. 
 
pH-ul urinei
Rezultatele ob┼úinute in urma test─ârii urinei indic─â cât de bine asimileaza corpul nostru mineralele, în special calciul, magneziul, sodiul ┼či potasiul. Ace┼čtia poart─â denumirea de „tampoane acide” deoarece sunt folosi┼úi de c─âtre corp pentru a controla nivelul acid. Dac─â nivelul acidului este unul ridicat atunci corpul nu va fi capabil s─â excrete acid. În acest caz, corpul, trebuie ori s─â înmagazineze acidul in ┼úesuturile sale (autointoxicarea) ori s─â-l „tamponeze” – asta inseamnând împrumutarea de minerale de la organe, oase etc.  pentru ca aciditatea s─â fie neutralizat─â.  
 
pH-ul salivei
De asemenea, se poate testa si pH-ul salivei. Rezultatele acestui test ne indic─â activitatea enzimelor digestive din corp, în mod special activitatea ficatului si a stomacului. Testarea salivei ne dezv─âluie fluxul de enxime care ruleaz─â prin corp precum ┼či efectele acestuia asupra sistemelor organismului. La unii oameni rezultatele testelor de urin─â si saliv─â vor prezenta un pH acid pentru ambele teste. Acesta va fi men┼úionat ca fiind „dublu acid”.     
 
Menţinerea echilibrului corect pentru sănătatea optimă pH-ul salivei
Corpul dumneavoastr─â  poate asimila mineralele ┼či nutrien┼úii în mod corespunz─âtor numai când pH-ul este echilibrat. Astfel, este posibil s─â lua┼úi nutrien┼úi s─ân─âto┼či, dar s─â nu pute┼úi s─â îi absorbi┼úi sau s─â îi folosi┼úi. Dac─â nu ob┼úine┼úi rezultatele a┼čteptate din programul dumneavoastr─â nutri┼úional sau vegetal, c─âuta┼úi un dezechilibru acid-alcalin. Chiar ┼či un program vegetal corect poate s─â nu dea roade, în cazul în care corpul dumneavoastr─â se lupt─â cu acidoza. 
 
Starea de acizod─â este, pur ┼či simplu, lipsa oxigenului ┼či a calciului disponibil pe care organismul îl folose┼čte cu scopul de a î┼či p─âstra echilibrul alcalin. Calciul reprezint─â pân─â la 1,6% din greutatea noastr─â corporal─â. Efectiv, este liantul care ┼úine corpul. Calciul este atât de activ din punct de vedere biochimic, încât a fost asem─ânat cu o caracati┼ú─â. Un ion de calciu poate men┼úine ┼čapte alte molecule, în timp ce se prinde de o molecul─â de ap─â. Niciun alt ion nu poate face acest lucru. ┼×i are dimensiunea corect─â pentru a intra în ┼či ie┼či din celula uman─â. În timp ce face acest lucru, duce un lan┼ú de nutrien┼úi în celul─â ┼či pleac─â s─â ia al┼úi nutrien┼úi.  
 
Care sunt cauzele acidităţii?
Motivul pentru care acidoza este foarte r─âspândit─â în societatea noastr─â este, în principal, dieta american─â tipic─â, care este prea bogat─â în produse animale care produc acizi, precum carnea, ou─âlele ┼či produsele lactate, ┼či prea s─ârac─â în alimente alcaline, precum legumele proaspete. Mai mult, mânc─âm alimente care produc acizi, precum f─âin─â ┼či zah─âr, ┼či bem b─âuturi care produc acizi, precum cafeaua ┼či b─âuturile r─âcoritoare. Folosim prea multe medicamente, care formeaz─â acizi; ┼či folosim îndulcitori artificiali care sunt foarte mari produc─âtori de acizi. Cel mai bun lucru de f─âcut pentru corectarea unui organism hiper-acid este cur─â┼úarea dietei ┼či a stilului de via┼ú─â. 
 
Majoritatea persoanelor care sufer─â de un pH dezechilibrat sunt prea acide. Aceast─â situa┼úie for┼úeaz─â corpul s─â împrumute minerale, inclusiv calciu, sodiu, potasiu ┼či magneziu, de la organele vitale ┼či oase, pentru a amortiza (neutraliza) acidul ┼či pentru a-l îndep─ârta în siguran┼ú─â din corp. Din cauza acestui efort, din cauza hiperacidit─â┼úii, organismul se poate deteriora sever ┼či pe termen lung. Este o afec┼úiune care poate sc─âpa nedetectat─â timp de mul┼úi ani. 
 
Depozitele de calciu reprezint─â unul dintre primele semnale de avertizare ale unui teren biologic acid. Când se testeaz─â locul în care nu ajung depozitele de calciu, s-a ar─âtat întotdeauna c─â acestea provin din calciul structural al oaselor ┼či din┼úilor no┼čtri ┼či niciodat─â din calciul din apa sau dieta noastr─â.  
 
Acest lucru este important, întrucât înseamn─â c─â dac─â se formeaz─â depozite de calciu, ┼čtim c─â terenul nostru biologic intern este prea acid. Aportul nostru de calciu prin diet─â nu ┼úine pasul cu tamponul de calciu necesar, ┼či extragem cu putere calciul din oasele ┼či de la din┼úii no┼čtri. Totul lucreaz─â ca un trenule┼ú, de la oase la fluide ┼či celule ┼či apoi la sânge. Pe m─âsur─â ce terenul nostru biologic devine acid, nivelul pH-ului nostru scade. Când are loc acest lucru, începem s─â pierdem calciul din sânge, oase ┼či ┼úesuturi. Acesta este un mecanism de siguran┼ú─â. Acum, nivelul de oxigen al terenului dumneavoastr─â biologic scade, l─âsându-v─â obosit, permi┼úând ciupercilor, mucegaiurilor, parazi┼úilor, bacteriilor d─âun─âtoare ┼či infec┼úiilor virale s─â înfloreasc─â ┼či s─â acapareze corpul. Este interesant de observat c─â adesea nu este vorba numai despre ace┼čti invadatori. Dac─â ave┼úi Candida, probabil c─â ave┼úi bacterii d─âun─âtoare, ciuperci ┼či parazi┼úi, deoarece to┼úi prosper─â în acela┼či teren.
Acidoza u┼čoar─â  poate provoca urm─âtoarele probleme:
 • Probleme cardiovasculare, inclusiv comprimarea vaselor de sânge ┼či reducerea oxigenului.
 • Cre┼čtere în greutate, obezitate ┼či diabet.
 • Probleme cu vezica ┼či rinichii, inclusiv pietre la rinichi.
 • Imunodeficien┼ú─â.
 • Accelerarea daunelor provocate de radicalii liberi, care pot contribui la muta┼úii canceroase.
 • Îmb─âtrânire prematur─â.
 • Osteoporoz─â; oase sl─âbite, fragile, fracturi de ┼čold ┼či pinteni oso┼či.
 • Dureri ale articula┼úiilor, dureri musculare ┼či acumulare de acid lactic.
 • Nivel sc─âzut de energie ┼či oboseal─â cronic─â.

 
 

Un studiu recent, realizat pe parcursul a ┼čapte ani la Universitatea din California, San Francisco, pe 9.000 de femei, a ar─âtat c─â cele cu acidoz─â cronic─â sunt expuse unui risc mai mare de probleme ale oaselor decât cele cu niveluri normale de pH. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â care au realizat acest experiment consider─â c─â multe dintre fracturile de ┼čold care apar la femeile de vârst─â medie au leg─âtur─â cu aciditatea ridicat─â generat─â de o diet─â bogat─â în alimente animale ┼či s─ârac─â în legume. Acest lucru se întâmpl─â deoarece organismul împrumut─â calciu din oase pentru a echilibra pH-ul.
American Journal of Clinical Nutrition  
 
Cea mai mare problem─â pe care au descoperit-o oamenii de ┼čtiin┼ú─â este aceea c─â, în timp, corpul uman devine lipsit de calciu. Un compus denumit fosfat de mono-orto-calciu este tamponul chimic pentru sânge. Acest tampon men┼úine nivelul alcalin (sau lipsa acidit─â┼úii) din sângele dumneavoastr─â. F─âr─â acesta, a┼úi muri. În cazul în care nivelul acidit─â┼úii din sângele dumneavoastr─â se modific─â, chiar ┼či u┼čor, ve┼úi muri imediat. Îns─â, pentru a furniza suficient calciu pentru amortizare, organismul trebuie s─â absoarb─â suficient calciu din dieta noastr─â; în caz contrar, corpul va fura necesarul de calciu din oasele ┼či din┼úii no┼čtri. Cu cât devenim mai acizi, cu atât este mai dificil ca oxigenul s─â fie prezent, astfel c─â terenul nostru biologic devine mai anaerob. F─âr─â oxigenarea corespunz─âtoare, bacteriile, virusurile, mucegaiurile ┼či ciupercile d─âun─âtoare pot tr─âi ┼či prospera. Atunci, celulele noastre nu î┼či pot exercita func┼úiile lor de între┼úinere a vie┼úii într-un mod eficient, întrucât reac┼úiile noastre chimico-biologice au nevoie de oxigen. 
 
Câteva Boli Comune ┼či Rela┼úia lor cu Aciditatea 
 
Cancerul
Pe m─âsur─â  ce, celulele normale din corp se degradeaz─â ┼či se acumuleaz─â reziduuri acide, cancerul va suferi o transformare genetic─â ┼či va continua s─â se propage în scopul de a supravie┼úui într-un mediu acid.  
 
Exist─â dou─â teorii cu privire la cauzele principale ale apari┼úiei cancerului. Prima este teoria deficien┼úei de oxigen a biochimistului german, Dr. Warback. Cea de-a doua este teoria celulelor acide a doctorului japonez Dr. Airashi.  
 
Dr. Warback a descoperit faptul c─â atunci când oxigenul este indep─ârtat dintr-o celul─â s─ân─âtoas─â, aceasta, va incepe s─â se transforme intr-una cancerigen─â. Faptul c─â Dr. Warback a reu┼čit s─â  probeze aceasta teorie prin multe experimente i-a adus acestuia Premiul Nobel.  
 
Dr. Airashi a ar─âtat c─â celulele care supravie┼úuiesc intr-un mediu acid vor dezvolta, in cele din urm─â, caracteristici cancerigene.  
 
Chiar dac─â  printr-o opera┼úie celulele canceroase sunt eliminate, ele vor reaparea, chiar ┼či dup─â opera┼úie, deoarece mediul acid va ram─âne neschimbat.
Asa c─â  noi trebuie s─â ajut─âm la prevenirea acestei situa┼úii ┼či s─â  incerc─âm s─â oprim procesul de dezvoltare al acidozei, lucru ce se poate realiza printr-o diet─â s─ân─âtoas─â, prin evitarea stressului, tr─âind într-un mediu s─ân─âtos ┼či f─âcând sport. 
Obezitatea
Corpul uman este foarte inteligent. Pe masur─â ce noi devenim din ce în ce mai acizi, corpul nostru începe s─â î┼či formeze propriul mecanism de ap─ârare ce are ca scop ┼úinerea acidului d─âun─âtor la distan┼ú─â fa┼ú─â de organele vitale. Este cunoscut faptul c─â acidul este stocat în celulele grase. Dac─â totu┼či acidul intr─â în contact cu vreun organ atunci acesta va începe s─â m─ânânce ┼úesuturile creând g─âuri în ele. Acest fapt poate provoca muta┼úii ale celulelor. În acest mediu acid nivelul oxigenului scade iar calciul începe s─â se epuizeze. 
 
A┼čadar, ca ┼či mecanism de ap─ârare, corpul vostru poate produce chiar ┼či gr─âsime cu scopul de a v─â proteja de propriul mediu intern mult prea acid. Atât celulele grase cât ┼či depozitele de celulit─â pot fi în realitate ambalajul acidului ce are rolul de a men┼úine o distan┼ú─â sigur─â între acid ┼či organele vitale. Gr─âsimea v─â poate salva organele vitale de la deteriorare. Mul┼úi oameni au descoperit faptul c─â întoarcerea la un mediu biologic intern s─ânatos ajut─â la pierderea excesului de gr─âsime. 
 
Diabetul
Când reziduurile acide se acumuleaz─â în pancreas poate ap─ârea diabetul din cauza lipsei de insulin─â din corp. 
 
Doctorii spun c─â simptomele diabetului apar în general la persoanele trecute de 40 de ani ┼či care nu au dat nici un semn de predispozi┼úie la diabet in primii 20 de ani. De ce sunt ei diferi┼úi de restul lumii? În general, cantitatea de reziduu acid acumulat─â incepând cu vârsta de 40 de ani este mult mai mare decât cea acumulat─â in primii 20 de ani, în mod special din punct de vedere al pancreasului. Totu┼či putem evita predispozi┼úia pentru diabet dac─â elimin─âm reziduurile acide din corp prin consumul unei ape s─ân─âtoase.  
 
 
Hipertensiunea
Hipertensiunea este o boal─â comun─â ┼či poate fi cauzat─â de trei factori:
 1. Hipertensiunea cauzata de înfundarea vaselor capilare datorate motivelor de ordin fizic;
 2. Îngustarea vaselor de sânge cauzat─â de reziduurile acide. În acest caz presiunea sângelui trebuie s─â fie una mai ridicat─â decât în mod normal ┼či asta pentru a putea furniza cantit─â┼úi de sânge suficiente prin vasele de sânge îngustate.
 3. Lipsa oxigenului datorat─â motivelor de ordin chimic ┼či anume reziduul acid solidificat pe vasele de sânge.   

 
 

Hipotensiune
Hipotensiunea poate ap─ârea pe m─âsur─â ce mu┼čchii inimii se deterioreaz─â din cauza lipsei de ioni de calciu provocat─â de reziduurile acide. Un pacient care sufer─â de hipotensiune î┼či poate rec─âp─âta s─ânatatea prin simplu consum al unei ape mineralizate s─ân─âtoase. Acest lucru este posibil deoarece ionii de calciu din apa mineralizat─â alcalin─â pot ajuta la restabilirea activit─â┼úilor inimii care nu a mai func┼úionat normal din cauza lipsei de ioni de calciu.  
 
Boala de Rinichi si Piatra la Rinichi
Una din func┼úiile majore ale apei alcaline este aceea de a purifica sau de a ajuta la îndep─ârtarea reziduurilor din corp. Acumularea excesiva in rinichi a reziduurilor acide îi sl─âbeste pe ace┼čtia. Când celulele supravie┼úuiesc într-un mediu acid apar tumori ale rinichilor. Pentru a r─âmâne s─ân─âtos celulele trebuie s─â elimine toate reziduurile acide produse de c─âtre ele. Dar dac─â sângele devine ┼či mai acid atunci reziduurile se vor lipi de pere┼úii celulelor provocând solidificarea florurii acide din rinichi ┼či producerea de pietre la rinichi.  
 
Osteoporoza ┼či Guta
Oasele corpului omenesc functionez─â ca ┼či o banc─â de calciu a corpului. Fiind  o combina┼úie de calciu ┼či fosfor, oasele ramân s─ânatoase atâta timp cât exista o cantitate adecvata a acestor doua tipuri de substan┼úe. Pentru a neutraliza cantit─â┼úile excesive de reziduuri acide, corpul incepe s─â priveze oasele de calciu, fapt care poate fi d─âunator pentru el însu┼či. Simptomele deficien┼úei de calciu nu sunt vizibile atunci când se face o examinare cu raza X  ci devin evidente abia când 30 – 40 % din calciul oaselor a fost deja epuizat.  
 
Guta apare atunci când calciul se acumuleaz─â in capilarele vaselor de sânge de la mâini si picioare. În mod normal, guta, apare la încheieturile degetelor de la mâini ┼či picioare ┼či a genunchiilor iar unul dintre cele mai bune tratamente îl reprezint─â consumul apei alcaline.  
 
Constipa┼úia cronic─â  
Dr. Choi, medic la Universitatea de Medicin─â Na┼úionala din Seoul, a studiat 15 pacien┼úi (10 b─ârba┼úi si 5 femei) care sufereau de ani de zile de constipa┼úie. Rezultatele au ar─âtat c─â simptomele de constipa┼úie sunt ameliorate dac─â se consum─â ap─â alcalin─â pe o perioad─â de 1-2 s─âptamâni. Doisprezece din cei cincisprezece pacien┼úi s-au îns─ân─âto┼čit în mod remarcabil dup─â aceast─â perioad─â. Acest lucru este posibil deoarece prin lubrefierea reziduurilor secretate pe pere┼úii intestinului gros, excre┼úia devine mai u┼čoar─â.
Dr. Choi a observat de asemenea c─â, în urma consumului de ap─â alcalin─â, a avut loc ┼či o îmbun─ât─â┼úire remarcabil─â în ceea ce prive┼čte vioiciunea pacien┼úilor s─âi. 
 
Stressul ┼či Migrenele
Atunci când suferim de stress, corpul nostru produce ┼či mai mult reziduu acid provocând astfel acidoza. Stressul psihic poate fi redus prin odihn─â. Totu┼či, în zilele noastre, pentru marea majoritate a oamenilor este foarte greu s─â scape de stressul mental. Stressul pe termen lung poate cauza probleme grave precum migrenele, tulbur─âri mentale, tulbur─âri de temperament ┼či dezechilibru al excre┼úiei de hormoni etc.  
 
Exista dou─â  tipuri de stress. Unul de ordin psihic cauzat de activitatea psihic─â ┼či altul numit stress mental cauzat de oboseala mental─â.  
 
Pentru a concluziona trebuie s─â spunem c─â nu exist─â boli specifice ci doar condi┼úii specifice de boal─â.  
 
De aceea atât Dr. Young cât ┼či al┼úii sunt de parere c─â  exist─â doar o singur─â boal─â. Aceast─â boala poarte numele de acidoz─â.  
 
Afirma┼úiile/Expunerile prezentate aici nu au fost evaluate de c─âtre Administra┼úia de Alimenta┼úie ┼či Medicamente. Produsele men┼úionate pe acest site nu vor a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici un tip de boala. Informa┼úiile si afirma┼úiile de aici au fost f─âcute in scop educa┼úional ┼či nu doresc s─â inlocuiasc─â sfatul medicului dumneavoastr─â de familie.   
 

Servicii internet in domeniul medical
Consultanta, website-uri de prezentare, aplicatii pentru conferinte, atlas medical, publicatii, educatie medicala la distanta