Prima pagina | Autentificare | Despre noi | Contactati-ne
Sanatatea ta ! Este singurul lucru care conteaza!
Puteti urmari la TV cursa pentru Fondurile Europene sau puteti fi CEL care obtine finantarea. CLIK AICI
Acasa >> Natura Vindeca >> ACIDOZA-Alcalinizeaza-te sau MORI >> Cauzele Acidozei si Tratamentul Natural


Cauzele Acidozei si Tratamentul Natural


Cauzele Acidozei si Tratamentul Natural
traducere de pe www.ionizers.org

 

Cauzele acidozei ┼či Tratamentul Natural
Echilibrul Acid/Alcalin  
 
Hiperaciditatea, care poate deveni o stare periculoas─â ce sl─âbe┼čte toate sistemele organismului, este foarte des întâlnit─â în ziua de azi. Aceasta creaz─â un mediu intern propice bolilor, spre deosebire de un mediu cu pH echilibrat care permite func┼úionarea normal─â a corpului, necesar─â pentru ca organismul s─â reziste în fa┼úa bolilor. Un corp s─ân─âtos p─âstreaz─â rezerve alcaline corespunz─âtoare pentru a face fa┼ú─â solicit─ârilor de urgen┼ú─â. Când acizii în exces (acidoza)trebuie s─â fie neutraliza┼úi, rezervele noastre alcaline sunt epuizate, l─âsând corpul într-o stare de sl─âbiciune.  
 
În fiecare zi, ducem propriul r─âzboi cu mucegaiurile, fermen┼úii, bacteriile, virusurile ┼či ciupercile. Prin folosirea antibioticelor ca prim─â linie de ap─ârare, am încurajat de fapt dezvoltarea unor microbi ┼či bacterii mai puternice, mortale. În acest r─âzboi sistemul nostru imunitar devine tot mai slab ┼či mai suprasolicitat. Louis Pasteur a formulat teoria germenilor care produc boli ┼či care stipuleaz─â c─â germenii laten┼úi sunt cei care cauzeaz─â bolile. Re┼úine┼úi ultimele cuvinte ale doctorului Pasteur: „Germenul nu înseamn─â nimic, terenul interior este totul”.  
 
Conceptul conform c─âruia dezechilibru acid-alcalin reprezint─â cauza bolilor nu este nou. În anul 1933, un medic din New York, William Howard Hay, a publicat o carte inovatoare, O Nou─â Er─â a S─ân─ât─â┼úii (A New Health Era), în care sus┼úine s─â toate bolile sunt provocate de auto-intoxicarea (sau „auto-otr─âvirea”) cauzat─â de acidoza din corp. 
 
Acum ne îndep─ârt─âm de s─ân─âtate exact în m─âsura în care am permis alcalilor no┼čtri s─â fie disipa┼úi prin introducerea în cantit─â┼úi prea mari de alimente generatoare de acizi... Poate p─ârea ciudat c─â toate bolile sunt acela┼či lucru, în ciuda diverselor lor forme de manifestare, dar este foarte adev─ârat.
William Howard Hay, M.D.  
 
Mai recent, în cartea sa remarcabil─â Alcalinizeaz─â-te sau Mori (Alkalize or Die), Dr. Theodore A. Baroody spune, în esen┼ú─â, acela┼či lucru:
Nenum─âratele denumiri ale bolilor nu conteaz─â cu adev─ârat. Ceea ce este important, este c─â toate au aceea┼či r─âd─âcin─â...prea multe de┼čeuri acide în ┼úesuturile corpului! Theodore A. Baroody, N.D., D.C., Ph.D.  
 
┼×tiin┼úa modern─â a ar─âtat c─â motivul îmb─âtrânirii poate fi mult mai simplu decât se credea ini┼úial.
Circa 99% dintre componentele alimentelor pe care le consum─âm zilnic sunt compuse din carbon, nitrogen, hidrogen ┼či oxigen, numai 1% fiind minerale. 
 
De┼čeurile produse de alimente sunt foarte acide, iar acidoza este una dintre principalele cauze ale procesului de îmb─âtrânire ┼či a diferitelor boli. De┼čeurile acide sunt excretate din corpul uman sub form─â de urin─â sau transpira┼úie. Îns─â de┼čeurile care nu sunt excretate vor continua s─â circule în corp prin sânge. Treptat, aceste de┼čeuri acide se vor acumula undeva în capilarele noastre, ┼či, ulterior, le vor bloca. De asemenea, ca urmare a acestui fapt, celulele corpului uman vor fi private de oxigen ┼či de nutrien┼úii esen┼úiali, astfel încât aceste celule devin inactive în reproducere. Aceste este motivul principal pentru care oamenii îmb─âtrânesc. Mai mult, odat─â cu blocarea capilarelor, func┼úionarea fiec─ârui organ din corp care acumuleaz─â de┼čeuri acide va începe s─â se deterioreze, provocând afec┼úiuni grave pe termen lung. 
 
Când începe acumularea de┼čeurilor acide care contribuie la îmb─âtrânire?
Oamenii de ┼čtiin┼ú─â spun c─â îmb─âtrânirea începe când copilul este în┼ú─ârcat. Un copil nen─âscut se hr─âne┼čte cu nutrien┼úi prelua┼úi de la mama sa, în timp ce se afl─â în uter, iar corpul copilului devine alcalin, datorit─â consumului de minerale alcaline. 
 
În mod natural, acest lucru este generat de eliberarea de minerale alcaline de c─âtre mam─â. Aceast─â eliberare de minerale alcaline în timpul sarcinii sl─âbe┼čte temporar corpul mamei, provocând pierderea poftei de mâncare etc. Copilul va r─âmâne alcalin în timpul al─âpt─ârii, îns─â va începe s─â î┼či reduc─â alcalinitatea dup─â ce începe s─â m─ânânce cereale. 
 
Dac─â  îmb─âtrânirea este provocat─â de acidoz─â, atunci solu┼úia pentru o via┼ú─â mai lung─â este eliminarea de┼čeurilor acide. Astfel r─âspunsul poate fi, neutralizarea meselor acide ┼či apa alcalin─â. Mul┼úi medici recomand─â o diet─â vegetarian─â sau s─ârac─â în carne, întrucât mineralele alcaline ┼či legumele ajut─â la neutralizarea de┼čeurilor acide. Cum legumele con┼úin o cantitate mic─â de minerale alcaline, înseamn─â c─â, pentru a neutraliza aceste de┼čeuri din corp, trebuie s─â consum─âm o cantitate mare de legume. 
 
Tr─âim ┼či murim la nivel celular. Miliardele de celule care compun corpul nostru sunt u┼čor alcaline, ┼či, pentru a func┼úiona ┼či pentru a r─âmâne s─ân─âtoase ┼či vii, ele trebuie s─â-┼či men┼úin─â alcalinitatea. Îns─â, activitatea lor celular─â creeaz─â acid, iar acest acid d─â energie celulei ┼či o face s─â func┼úioneze. Pe m─âsur─â ce fiecare celul─â î┼či execut─â sarcina sa de respira┼úie, aceasta secret─â de┼čeuri metabolice, iar aceste produse finale ale metabolismului celular sunt, prin natura lor, acide. De┼či aceste de┼čeuri sunt folosite pentru energie ┼či func┼úionare, ele nu trebuie s─â fie l─âsate s─â se acumuleze. Un exemplu al acestui lucru este, adesea, acidul lactic dureros, care se creeaz─â în timpul exerci┼úiilor. Corpul va depune eforturi mari s─â neutralizeze ┼či s─â detoxifice ace┼čti acizi înainte ca ace┼čtia s─â ac┼úioneze ca otr─âvuri în interiorul ┼či în jurul celulei, modificând în final mediul celulei. Majoritatea oamenilor ┼či a medicilor consider─â c─â sistemul imunitar este prima linie de ap─ârare a organismului, dar nu este adev─ârat. Este foarte important, dar este mai mult un serviciu de cur─â┼úare foarte sofisticat. Îns─â, ca prima ┼či cea mai important─â linie de ap─ârare împotriva afec┼úiunilor ┼či bolilor, trebuie s─â analiz─âm cât de important este un pH echilibrat în men┼úinerea s─ân─ât─âtii ┼či vitalit─â┼úii. 
 
Apa alcalin─â  de b─âut este un mod u┼čor ┼či eficient de a ajuta la neutralizarea unui organism acid.
Apa, originea vie┼úii, con┼úine 2 p─âr┼úi hidrogen ┼či o parte oxigen. Apa alcalin─â este apa ce con┼úine o cantitate mare de oxigen fa┼ú─â de hidrogen. Bând ap─â alcalin─â, sporim aportul de oxigen, în compara┼úie cu apa simpl─â. Avantajul apei alcaline este c─â, în timpul absorb┼úiei sale de c─âtre corp, ajut─â la neutralizarea de┼čeurilor acide, f─âcându-le mai solubile în vasele de sânge. Astfel, de┼čeurile acide vor fi eliminate cu u┼čurin┼ú─â din corp, sub forma de urin─â sau transpira┼úie. 
 
Dac─â  ne-am întreba ce ne ucide, r─âspunsul poate fi ACIDOZA. S-a demonstrat c─â un organism acid, anaerob (c─âruia îi lipse┼čte oxigenul) încurajeaz─â cre┼čterea ciupercilor, mucegaiurilor, bacteriilor ┼či virusurilor. S─â analiz─âm un exemplu. Dac─â am sigila u┼ča frigiderului nostru ┼či l-am scoate din priz─â, ┼či apoi l-am redeschide în dou─â s─âpt─âmâni, ce am g─âsi? Mucegai, bacterii ┼či microbi microscopici care cresc ┼či se înmul┼úesc. De unde au ap─ârut? Nu s-au putut strecura în─âuntru – re┼úine┼úi c─â u┼ča era sigilat─â. R─âspunsul este . . . c─â au fost întotdeauna acolo. 
 
Pur ┼či simplu, mediul s-a modificat, devenind mai propice ┼či s─ân─âtos pentru aceste „creaturi”. Acest lucru poate fi asem─ânat cu o modificare a terenului nostru biologic dintr-unul s─ân─âtos, oxigenat, alcalin, într-unul nes─ân─âtos, anaerob, acid. Ceea ce este s─ân─âtos pentru noi e nes─ân─âtos pentru atacatorii organismului, iar ceea ce e s─ân─âtos pentru ei este nes─ân─âtos pentru corpul nostru. 
 
În┼úelegerea pH-lui
pH-ul (poten┼úialul de hidrogen) reprezint─â unitatea de m─âsur─â a acidita┼úii sau alcalinit─â┼úii dintr-o solu┼úie. Se m─âsor─â pe o scar─â de la 0 la 14 - cu cât este mai sc─âzut pH-ul cu atât este solu┼úia mai acid─â si vice–versa, adic─â cu cât este mai mare nivelul pH-ului cu atât este solu┼úia mai alcalin─â (sau mai bazic─â). Atunci când o solu┼úie nu este nici acid─â, nici alcalin─â inseamn─â c─â pH-ul s─âu este 7, adic─â este neutru. Apa este compusul cel mai abundent din corpul uman, cuprinzând 70% din corp. În corp exist─â un raport acid – alcalin (sau acid – bazic) numit pH care reprezint─â echilibrul dintre ionii înc─ârca┼úi pozitiv (care formeaz─â acidul) ┼či ionii înc─ârca┼úi negativ (care formez─â alcalinul). Corpul se lupt─â neîncetat s─â echilibreze valoarea pH-ului. Atunci când echilibrul este compromis pot s─â apar─â o mul┼úime de probleme. Este foarte important s─â în┼úelegem c─â nu vorbim doar de aciditatea stomacului sau de pH-ul din stomac. Vorbim, de asemenea, despre pH-ul fluidelor ┼či de cel al ┼úesuturilor din corpul uman, iar asta este o chestiune total diferit─â. 
 
 
Testaţi-vă aciditatea sau alcalinitatea corpului cu benzile de măsurare a pH-ului
Se recomand─â  testarea nivelurilor dumneavoastr─â de pH, pentru a stabili dac─â acesta necesit─â aten┼úie imediat─â. Folosind benzile de testare a pH-ului, v─â pute┼úi stabili pH-ul rapid ┼či u┼čor chiar acas─â. Trebuie descoperite multe aspecte, pentru ca rezultatul test─ârii pH-ului s─â aib─â sens. În locul unor instruc┼úiuni simpliste date aici, se recomand─â c─âutarea on-line sau cump─ârarea unei c─âr┼úi despre acest subiect din magazinul nostru on-line. 
 
pH-ul urinei
Rezultatele ob┼úinute in urma test─ârii urinei indic─â cât de bine asimileaza corpul nostru mineralele, în special calciul, magneziul, sodiul ┼či potasiul. Ace┼čtia poart─â denumirea de „tampoane acide” deoarece sunt folosi┼úi de c─âtre corp pentru a controla nivelul acid. Dac─â nivelul acidului este unul ridicat atunci corpul nu va fi capabil s─â excrete acid. În acest caz, corpul, trebuie ori s─â înmagazineze acidul in ┼úesuturile sale (autointoxicarea) ori s─â-l „tamponeze” – asta inseamnând împrumutarea de minerale de la organe, oase etc.  pentru ca aciditatea s─â fie neutralizat─â.  
 
pH-ul salivei
De asemenea, se poate testa si pH-ul salivei. Rezultatele acestui test ne indic─â activitatea enzimelor digestive din corp, în mod special activitatea ficatului si a stomacului. Testarea salivei ne dezv─âluie fluxul de enxime care ruleaz─â prin corp precum ┼či efectele acestuia asupra sistemelor organismului. La unii oameni rezultatele testelor de urin─â si saliv─â vor prezenta un pH acid pentru ambele teste. Acesta va fi men┼úionat ca fiind „dublu acid”.     
 
Menţinerea echilibrului corect pentru sănătatea optimă pH-ul salivei
Corpul dumneavoastr─â  poate asimila mineralele ┼či nutrien┼úii în mod corespunz─âtor numai când pH-ul este echilibrat. Astfel, este posibil s─â lua┼úi nutrien┼úi s─ân─âto┼či, dar s─â nu pute┼úi s─â îi absorbi┼úi sau s─â îi folosi┼úi. Dac─â nu ob┼úine┼úi rezultatele a┼čteptate din programul dumneavoastr─â nutri┼úional sau vegetal, c─âuta┼úi un dezechilibru acid-alcalin. Chiar ┼či un program vegetal corect poate s─â nu dea roade, în cazul în care corpul dumneavoastr─â se lupt─â cu acidoza. 
 
Starea de acizod─â este, pur ┼či simplu, lipsa oxigenului ┼či a calciului disponibil pe care organismul îl folose┼čte cu scopul de a î┼či p─âstra echilibrul alcalin. Calciul reprezint─â pân─â la 1,6% din greutatea noastr─â corporal─â. Efectiv, este liantul care ┼úine corpul. Calciul este atât de activ din punct de vedere biochimic, încât a fost asem─ânat cu o caracati┼ú─â. Un ion de calciu poate men┼úine ┼čapte alte molecule, în timp ce se prinde de o molecul─â de ap─â. Niciun alt ion nu poate face acest lucru. ┼×i are dimensiunea corect─â pentru a intra în ┼či ie┼či din celula uman─â. În timp ce face acest lucru, duce un lan┼ú de nutrien┼úi în celul─â ┼či pleac─â s─â ia al┼úi nutrien┼úi.  
 
Care sunt cauzele acidităţii?
Motivul pentru care acidoza este foarte r─âspândit─â în societatea noastr─â este, în principal, dieta american─â tipic─â, care este prea bogat─â în produse animale care produc acizi, precum carnea, ou─âlele ┼či produsele lactate, ┼či prea s─ârac─â în alimente alcaline, precum legumele proaspete. Mai mult, mânc─âm alimente care produc acizi, precum f─âin─â ┼či zah─âr, ┼či bem b─âuturi care produc acizi, precum cafeaua ┼či b─âuturile r─âcoritoare. Folosim prea multe medicamente, care formeaz─â acizi; ┼či folosim îndulcitori artificiali care sunt foarte mari produc─âtori de acizi. Cel mai bun lucru de f─âcut pentru corectarea unui organism hiper-acid este cur─â┼úarea dietei ┼či a stilului de via┼ú─â. 
 
Majoritatea persoanelor care sufer─â de un pH dezechilibrat sunt prea acide. Aceast─â situa┼úie for┼úeaz─â corpul s─â împrumute minerale, inclusiv calciu, sodiu, potasiu ┼či magneziu, de la organele vitale ┼či oase, pentru a amortiza (neutraliza) acidul ┼či pentru a-l îndep─ârta în siguran┼ú─â din corp. Din cauza acestui efort, din cauza hiperacidit─â┼úii, organismul se poate deteriora sever ┼či pe termen lung. Este o afec┼úiune care poate sc─âpa nedetectat─â timp de mul┼úi ani. 
 
Depozitele de calciu reprezint─â unul dintre primele semnale de avertizare ale unui teren biologic acid. Când se testeaz─â locul în care nu ajung depozitele de calciu, s-a ar─âtat întotdeauna c─â acestea provin din calciul structural al oaselor ┼či din┼úilor no┼čtri ┼či niciodat─â din calciul din apa sau dieta noastr─â.  
 
Acest lucru este important, întrucât înseamn─â c─â dac─â se formeaz─â depozite de calciu, ┼čtim c─â terenul nostru biologic intern este prea acid. Aportul nostru de calciu prin diet─â nu ┼úine pasul cu tamponul de calciu necesar, ┼či extragem cu putere calciul din oasele ┼či de la din┼úii no┼čtri. Totul lucreaz─â ca un trenule┼ú, de la oase la fluide ┼či celule ┼či apoi la sânge. Pe m─âsur─â ce terenul nostru biologic devine acid, nivelul pH-ului nostru scade. Când are loc acest lucru, începem s─â pierdem calciul din sânge, oase ┼či ┼úesuturi. Acesta este un mecanism de siguran┼ú─â. Acum, nivelul de oxigen al terenului dumneavoastr─â biologic scade, l─âsându-v─â obosit, permi┼úând ciupercilor, mucegaiurilor, parazi┼úilor, bacteriilor d─âun─âtoare ┼či infec┼úiilor virale s─â înfloreasc─â ┼či s─â acapareze corpul. Este interesant de observat c─â adesea nu este vorba numai despre ace┼čti invadatori. Dac─â ave┼úi Candida, probabil c─â ave┼úi bacterii d─âun─âtoare, ciuperci ┼či parazi┼úi, deoarece to┼úi prosper─â în acela┼či teren.
Acidoza u┼čoar─â  poate provoca urm─âtoarele probleme:
 • Probleme cardiovasculare, inclusiv comprimarea vaselor de sânge ┼či reducerea oxigenului.
 • Cre┼čtere în greutate, obezitate ┼či diabet.
 • Probleme cu vezica ┼či rinichii, inclusiv pietre la rinichi.
 • Imunodeficien┼ú─â.
 • Accelerarea daunelor provocate de radicalii liberi, care pot contribui la muta┼úii canceroase.
 • Îmb─âtrânire prematur─â.
 • Osteoporoz─â; oase sl─âbite, fragile, fracturi de ┼čold ┼či pinteni oso┼či.
 • Dureri ale articula┼úiilor, dureri musculare ┼či acumulare de acid lactic.
 • Nivel sc─âzut de energie ┼či oboseal─â cronic─â.

 
 

Un studiu recent, realizat pe parcursul a ┼čapte ani la Universitatea din California, San Francisco, pe 9.000 de femei, a ar─âtat c─â cele cu acidoz─â cronic─â sunt expuse unui risc mai mare de probleme ale oaselor decât cele cu niveluri normale de pH. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â care au realizat acest experiment consider─â c─â multe dintre fracturile de ┼čold care apar la femeile de vârst─â medie au leg─âtur─â cu aciditatea ridicat─â generat─â de o diet─â bogat─â în alimente animale ┼či s─ârac─â în legume. Acest lucru se întâmpl─â deoarece organismul împrumut─â calciu din oase pentru a echilibra pH-ul.
American Journal of Clinical Nutrition  
 
Cea mai mare problem─â pe care au descoperit-o oamenii de ┼čtiin┼ú─â este aceea c─â, în timp, corpul uman devine lipsit de calciu. Un compus denumit fosfat de mono-orto-calciu este tamponul chimic pentru sânge. Acest tampon men┼úine nivelul alcalin (sau lipsa acidit─â┼úii) din sângele dumneavoastr─â. F─âr─â acesta, a┼úi muri. În cazul în care nivelul acidit─â┼úii din sângele dumneavoastr─â se modific─â, chiar ┼či u┼čor, ve┼úi muri imediat. Îns─â, pentru a furniza suficient calciu pentru amortizare, organismul trebuie s─â absoarb─â suficient calciu din dieta noastr─â; în caz contrar, corpul va fura necesarul de calciu din oasele ┼či din┼úii no┼čtri. Cu cât devenim mai acizi, cu atât este mai dificil ca oxigenul s─â fie prezent, astfel c─â terenul nostru biologic devine mai anaerob. F─âr─â oxigenarea corespunz─âtoare, bacteriile, virusurile, mucegaiurile ┼či ciupercile d─âun─âtoare pot tr─âi ┼či prospera. Atunci, celulele noastre nu î┼či pot exercita func┼úiile lor de între┼úinere a vie┼úii într-un mod eficient, întrucât reac┼úiile noastre chimico-biologice au nevoie de oxigen. 
 
Câteva Boli Comune ┼či Rela┼úia lor cu Aciditatea 
 
Cancerul
Pe m─âsur─â  ce, celulele normale din corp se degradeaz─â ┼či se acumuleaz─â reziduuri acide, cancerul va suferi o transformare genetic─â ┼či va continua s─â se propage în scopul de a supravie┼úui într-un mediu acid.  
 
Exist─â dou─â teorii cu privire la cauzele principale ale apari┼úiei cancerului. Prima este teoria deficien┼úei de oxigen a biochimistului german, Dr. Warback. Cea de-a doua este teoria celulelor acide a doctorului japonez Dr. Airashi.  
 
Dr. Warback a descoperit faptul c─â atunci când oxigenul este indep─ârtat dintr-o celul─â s─ân─âtoas─â, aceasta, va incepe s─â se transforme intr-una cancerigen─â. Faptul c─â Dr. Warback a reu┼čit s─â  probeze aceasta teorie prin multe experimente i-a adus acestuia Premiul Nobel.  
 
Dr. Airashi a ar─âtat c─â celulele care supravie┼úuiesc intr-un mediu acid vor dezvolta, in cele din urm─â, caracteristici cancerigene.  
 
Chiar dac─â  printr-o opera┼úie celulele canceroase sunt eliminate, ele vor reaparea, chiar ┼či dup─â opera┼úie, deoarece mediul acid va ram─âne neschimbat.
Asa c─â  noi trebuie s─â ajut─âm la prevenirea acestei situa┼úii ┼či s─â  incerc─âm s─â oprim procesul de dezvoltare al acidozei, lucru ce se poate realiza printr-o diet─â s─ân─âtoas─â, prin evitarea stressului, tr─âind într-un mediu s─ân─âtos ┼či f─âcând sport. 
Obezitatea
Corpul uman este foarte inteligent. Pe masur─â ce noi devenim din ce în ce mai acizi, corpul nostru începe s─â î┼či formeze propriul mecanism de ap─ârare ce are ca scop ┼úinerea acidului d─âun─âtor la distan┼ú─â fa┼ú─â de organele vitale. Este cunoscut faptul c─â acidul este stocat în celulele grase. Dac─â totu┼či acidul intr─â în contact cu vreun organ atunci acesta va începe s─â m─ânânce ┼úesuturile creând g─âuri în ele. Acest fapt poate provoca muta┼úii ale celulelor. În acest mediu acid nivelul oxigenului scade iar calciul începe s─â se epuizeze. 
 
A┼čadar, ca ┼či mecanism de ap─ârare, corpul vostru poate produce chiar ┼či gr─âsime cu scopul de a v─â proteja de propriul mediu intern mult prea acid. Atât celulele grase cât ┼či depozitele de celulit─â pot fi în realitate ambalajul acidului ce are rolul de a men┼úine o distan┼ú─â sigur─â între acid ┼či organele vitale. Gr─âsimea v─â poate salva organele vitale de la deteriorare. Mul┼úi oameni au descoperit faptul c─â întoarcerea la un mediu biologic intern s─ânatos ajut─â la pierderea excesului de gr─âsime. 
 
Diabetul
Când reziduurile acide se acumuleaz─â în pancreas poate ap─ârea diabetul din cauza lipsei de insulin─â din corp. 
 
Doctorii spun c─â simptomele diabetului apar în general la persoanele trecute de 40 de ani ┼či care nu au dat nici un semn de predispozi┼úie la diabet in primii 20 de ani. De ce sunt ei diferi┼úi de restul lumii? În general, cantitatea de reziduu acid acumulat─â incepând cu vârsta de 40 de ani este mult mai mare decât cea acumulat─â in primii 20 de ani, în mod special din punct de vedere al pancreasului. Totu┼či putem evita predispozi┼úia pentru diabet dac─â elimin─âm reziduurile acide din corp prin consumul unei ape s─ân─âtoase.  
 
 
Hipertensiunea
Hipertensiunea este o boal─â comun─â ┼či poate fi cauzat─â de trei factori:
 1. Hipertensiunea cauzata de înfundarea vaselor capilare datorate motivelor de ordin fizic;
 2. Îngustarea vaselor de sânge cauzat─â de reziduurile acide. În acest caz presiunea sângelui trebuie s─â fie una mai ridicat─â decât în mod normal ┼či asta pentru a putea furniza cantit─â┼úi de sânge suficiente prin vasele de sânge îngustate.
 3. Lipsa oxigenului datorat─â motivelor de ordin chimic ┼či anume reziduul acid solidificat pe vasele de sânge.   

 
 

Hipotensiune
Hipotensiunea poate ap─ârea pe m─âsur─â ce mu┼čchii inimii se deterioreaz─â din cauza lipsei de ioni de calciu provocat─â de reziduurile acide. Un pacient care sufer─â de hipotensiune î┼či poate rec─âp─âta s─ânatatea prin simplu consum al unei ape mineralizate s─ân─âtoase. Acest lucru este posibil deoarece ionii de calciu din apa mineralizat─â alcalin─â pot ajuta la restabilirea activit─â┼úilor inimii care nu a mai func┼úionat normal din cauza lipsei de ioni de calciu.  
 
Boala de Rinichi si Piatra la Rinichi
Una din func┼úiile majore ale apei alcaline este aceea de a purifica sau de a ajuta la îndep─ârtarea reziduurilor din corp. Acumularea excesiva in rinichi a reziduurilor acide îi sl─âbeste pe ace┼čtia. Când celulele supravie┼úuiesc într-un mediu acid apar tumori ale rinichilor. Pentru a r─âmâne s─ân─âtos celulele trebuie s─â elimine toate reziduurile acide produse de c─âtre ele. Dar dac─â sângele devine ┼či mai acid atunci reziduurile se vor lipi de pere┼úii celulelor provocând solidificarea florurii acide din rinichi ┼či producerea de pietre la rinichi.  
 
Osteoporoza ┼či Guta
Oasele corpului omenesc functionez─â ca ┼či o banc─â de calciu a corpului. Fiind  o combina┼úie de calciu ┼či fosfor, oasele ramân s─ânatoase atâta timp cât exista o cantitate adecvata a acestor doua tipuri de substan┼úe. Pentru a neutraliza cantit─â┼úile excesive de reziduuri acide, corpul incepe s─â priveze oasele de calciu, fapt care poate fi d─âunator pentru el însu┼či. Simptomele deficien┼úei de calciu nu sunt vizibile atunci când se face o examinare cu raza X  ci devin evidente abia când 30 – 40 % din calciul oaselor a fost deja epuizat.  
 
Guta apare atunci când calciul se acumuleaz─â in capilarele vaselor de sânge de la mâini si picioare. În mod normal, guta, apare la încheieturile degetelor de la mâini ┼či picioare ┼či a genunchiilor iar unul dintre cele mai bune tratamente îl reprezint─â consumul apei alcaline.  
 
Constipa┼úia cronic─â  
Dr. Choi, medic la Universitatea de Medicin─â Na┼úionala din Seoul, a studiat 15 pacien┼úi (10 b─ârba┼úi si 5 femei) care sufereau de ani de zile de constipa┼úie. Rezultatele au ar─âtat c─â simptomele de constipa┼úie sunt ameliorate dac─â se consum─â ap─â alcalin─â pe o perioad─â de 1-2 s─âptamâni. Doisprezece din cei cincisprezece pacien┼úi s-au îns─ân─âto┼čit în mod remarcabil dup─â aceast─â perioad─â. Acest lucru este posibil deoarece prin lubrefierea reziduurilor secretate pe pere┼úii intestinului gros, excre┼úia devine mai u┼čoar─â.
Dr. Choi a observat de asemenea c─â, în urma consumului de ap─â alcalin─â, a avut loc ┼či o îmbun─ât─â┼úire remarcabil─â în ceea ce prive┼čte vioiciunea pacien┼úilor s─âi. 
 
Stressul ┼či Migrenele
Atunci când suferim de stress, corpul nostru produce ┼či mai mult reziduu acid provocând astfel acidoza. Stressul psihic poate fi redus prin odihn─â. Totu┼či, în zilele noastre, pentru marea majoritate a oamenilor este foarte greu s─â scape de stressul mental. Stressul pe termen lung poate cauza probleme grave precum migrenele, tulbur─âri mentale, tulbur─âri de temperament ┼či dezechilibru al excre┼úiei de hormoni etc.  
 
Exista dou─â  tipuri de stress. Unul de ordin psihic cauzat de activitatea psihic─â ┼či altul numit stress mental cauzat de oboseala mental─â.  
 
Pentru a concluziona trebuie s─â spunem c─â nu exist─â boli specifice ci doar condi┼úii specifice de boal─â.  
 
De aceea atât Dr. Young cât ┼či al┼úii sunt de parere c─â  exist─â doar o singur─â boal─â. Aceast─â boala poarte numele de acidoz─â.  
 
Afirma┼úiile/Expunerile prezentate aici nu au fost evaluate de c─âtre Administra┼úia de Alimenta┼úie ┼či Medicamente. Produsele men┼úionate pe acest site nu vor a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici un tip de boala. Informa┼úiile si afirma┼úiile de aici au fost f─âcute in scop educa┼úional ┼či nu doresc s─â inlocuiasc─â sfatul medicului dumneavoastr─â de familie.   
 

Servicii internet in domeniul medical
Consultanta, website-uri de prezentare, aplicatii pentru conferinte, atlas medical, publicatii, educatie medicala la distanta