Prima pagina | Autentificare | Despre noi | Contactati-ne
Sanatatea ta ! Este singurul lucru care conteaza!
Puteti urmari la TV cursa pentru Fondurile Europene sau puteti fi CEL care obtine finantarea. CLIK AICI
Acasa >> Natura Vindeca >> ACIDOZA-Alcalinizeaza-te sau MORI


ACIDOZA -Alcalinizeaza-te sau MORI

ACIDOZA – CE ANUME VĂ MACINĂ?
Conţine fragmente din „Alcalinizeaza-te sau mori” de Dr.T.A.Baroody Jr.

 ACIDOZA este baza tuturor bolilor. Trebuie să înţelegem procesul simplu de alcalinizare a corpului nostru şi rolul important pe care îl joacă un corp alcalinizat în mod adecvat în restaurarea şi menţinerea sănătăţii noastre integrale. Glandele şi organele noastre funcţionează corespunzător proporţiei dintre nivelele alcalin şi acid din sistemul nostru.

IMPACTUL ACIDOZEI ASUPRA ORGANELOR VOASTRE:

 

INIMA

Inima este unul dintre organele cele mai dependente de nivelul alcalinităţii din corp. Este inervată parţial de către nervul vag, care funcţionează cel mai bine într-un mediu alcalin. Ritmul corect al bătăilor inimii este alterat de reziduurile acide. Reziduurile împiedică oxigenarea corespunzătoare a sângelui şi urmează degenerarea inimii. Un sistem alcalin crează o funcţionare ideală a inimii.

STOMACUL

Problemele de digestie – râgâiala, gazele, sensibilitatea, gazele intestinale, regurgitarea, sughiţurile, lipsa, sau limitarea poftei de mâncare, greaţa, starea de vomă, diareea, constipaţia, colicile la copii – pot indica probleme ale nervului vag şi un posibil sindrom de hernie hiatală, care pot produce reziduu acid în sistem. Hernia hiatală poate reduce rapid acidul clorhidric necesar în stomac. Fără o descompunere corespunzătoare a hranei cu ajutorul acidului clorhidric din stomac, alimentele devin prea acide.

FICATUL

Ficatul are peste 300 de funcţii, inclusiv procesarea toxinelor acide din sânge şi producerea numeroaselor enzime alcaline pentru sistem şi este prima linie defensivă împotriva oricăror otrăvuri. Toate substanţele nutritive obţinute în tractul gastrointestinal intră în sânge prin ficat. Încărcarea ficatului este mult mai grea atunci când reziduuri acide plutesc constant în sânge. Dacă ficatul devine prea congestionat din cauza reziduurilor proteinice acide, moartea este iminentă.

PANCREASUL

Pancreasul este extrem de dependent de o dietă alcalină corectă. Toate aspectele funcţiei pancreatice reduc aciditatea în exces şi reglează echilibrul glucidelor în sânge. Pentru a avea un echilibru corespunzător al glucidelor în sânge, trebuie să menţineţi o dietă în primul rând alcalină.

INTESTINUL SUBŢIRE

Placile Peyer din porţiunea superioară a intestinului subţire sunt cruciale pentru viaţă. Ele sunt esenţiale pentru asimilarea corespunzătoare a hranei şi pentru producerea limfocitelor pentru cel mai mare plex limfatic. Ele produc, de asemenea, cantităţi importante de enzimă „chyle” care este o substanţă puternic alcalinizantă. Fluxul neîntrerupt al acestei enzime este crucial. Producţia prea mare de reziduu acid din cauza alimentelor acide este o povară uriaşă pentru Petele Payer, care reduc secreţia enzimei chyle.

RINICHII

La un adult, prin rinichi trece aproximativ un litru de sânge pe minut. Prin executarea primei lor îndatoriri, rinichii păstrează sângele alcalin şi extrag acidul. Rinichii supraîncărcaţi cu prea multă aciditate crează pietre, care sunt formate din reziduu acid şi săruri minerale care s-au combinat într-o substanţă reziduală acidă. De aceea, reducând formarea produselor acide de la intrarea în corp, sunt mai multe şanse să evitaţi această stare dureroasă.

COLONUL

Colonul trebuie păstrat curat de reziduuri acide acumulate. Otrăvurile depuse pe pereţii colonului şi în cazul diareei, sau constipaţiei vor deveni mai puternice şi se vor reabsorbi în fluxul sangvin. O eliminare completă trebuie să aibă loc cel puţin de 2 ori pe zi.

SISTEMUL LIMFATIC

În corp există 600-700 glande limfatice. Fluidul limfatic transportă substanţele nutritive la celule şi îndepărtează reziduurile acide. Fluidul limfatic curge cel mai bine într-un mediu alcalin. Atunci când corpul este supra acid, acesta încetineşte, creând una dintre cele mai cronice, de lungă durată şi ameninţătoare situaţii. Gradat, limfa se usucă şi începe să formeze aderenţe de la foarte mici, la foarte mari pe lângă ţesuturi. Aceste aderenţe pot interfera atât cu limfa, cât şi cu sângele. Circulaţia încetinită a limfei creşte depozitele acide din ţesuturi. Încetinirea limfei apare şi în cazul în care nu se consumă suficientă apă purificată. Produsele reziduale din alimentele care nu sunt digerate corect sunt reabsorbite în circulaţia generală prin canalele limfatice ale intestinului subţire. În plus în cazul în care mişcările intestinului nu curăţă complet cospul de toxinele zilnice, acestea sunt de asemenea reabsorbite.

EMOŢIILE NEGATIVE CREAZĂ ACIDITATE:

Aţi fost vreodată atât de supăraţi pe cineva, sau pe ceva, încât să aveţi stomacul deranjat? Toate emoţiile negative crează un mediu acid. Ai auzit vreodată pe cineva spunând că „laşi problemele să te devoreze”?

Frica este cauza principală a majorităţii bolilor. Ea vă va submina viaţa şi sănătatea. Frica provoacă mânie, furie. Furia provoacă ură. Ura te va consuma cu o suferinţă continuă. Dragostea şi înţelegerea curăţă, purifică şi vindecă trupul, creând un mediu alcalin înăuntrul vostru.

 

 

CE PUTEŢI SĂ FACEŢI?

 

1. EXERCIŢIU FIZIC

Exerciţiul fizic moderat alcalinizează corpul. Exerciţiul fizic excesiv (dincolo de epuizare) poate crea o problemă acidă din cauza acumulării acidului lactic. Oamenii care sunt acizi de obicei se simt mai rău după exerciţiul fizic din cauza excesului de acid în ţesuturi. Totuşi lipsa exerciţiului fizic favorizează acumularea acidului şi a toxinelor.

2. CALITATEA AERULUI

Aşa cum se spune „fiecare pas pe care-l faci, fiecare inspiraţie a ta...”

Dacă mediul înconjurător este poluat cu chimicale, praf, fum, mătreaţă, mucegai, microorganisme, atunci o mare parte a rezervei tale de energie se va consuma pentru detoxifiere. Astăzi, chiar şi în pădure şi lângă ocean, cantitatea de ioni negativi este mult mai scăzută decât era cu câteva decenii în urmă. De asemenea, chiar dacă am sigilat clădirile pentru a conserva energia şi am început să ne facem casele şi mobilele din materiale sintetice, numărul de cazuri de astm şi de oboseală cronică au crescut dramatic.

3. COMBINAREA ALIMENTELOR

Combinarea alimentelor este cheia pentru crearea unui mediu alcalin deoarece atunci când este corespunzătoare se reduce putrefacţia în corp şi se crează o stare mai alcalină.

4. SUPLIMENTAREA ALIMENTARĂ ALCALINIZANTĂ

În momentul în care cumperi suplimente trebuie să te întrebi care este ţelul tău şi dacă aceste suplimente te ajută de fapt să alcalinizezi şi să elimini acidul din corpul tău. Băuturile verzi sunt foarte folositoare în filtrarea toxinelor noastre şi a acidităţii în corp.

5. DIETA ALCALINĂ

O dietă alcalină este foarte puternică pentru ca toate celelalte să funcţioneze mai bine. În general este important să consumăm alimente care conţin atât alimente acide, cât şi alimente alcaline. Oamenii sunt diferiţi, însă pentru majoritatea, dieta ideală este 75% alcalină şi 25% acidă (procente de volum).

 

 
Cautare :
  


Solutii pentru incalzirea casei tale...
Restaurant Neos -Craiova
MRE Finance LTD
ARPANET - website-uri in domeniul medical

Servicii internet in domeniul medical
Consultanta, website-uri de prezentare, aplicatii pentru conferinte, atlas medical, publicatii, educatie medicala la distanta